1. Acasa
  2. /
  3. Soluții
  4. /
  5. Sistemul complet de hidroizolare

Eficiența unei soluții de hidroizolare a fundațiilor nu se măsoara doar prin absența infiltrațiilor, ci mai ales prin capacitatea hidroizolației de a asigura protecția armăturii la carbonatare, prin protejarea acesteia față de acțiunea apei și a altor factori agresivi.

Pentru hidroizolarea eficientă a unei constucții se impune utilizarea unei soluții complete care să includă elemente de protecție pentru fiecare zonă vulnerabilă. O soluție completă cuprinde următoarele etape:

  • Hidroizolarea/impermeabilizarea betonului cu HYSEAL Concentrate
  • Etanșarea rosturilor de turnare folosind cordonul expandabil Bentobar+
  • Etanșarea găurilor de cofrare cu sistemul Sealing RING & Sealing PLUG, patentat de BeSealed

Etapa I

HYSEAL Concentrate

Hidroizolarea și impermeabilizarea betonului

Utilizarea HYSEAL Concentrate asigură hidroizolarea integrală a betonului chiar din momentul turnării.

HYSEAL Concentrate este un compus chimic de înaltă performanță utilizat sub formă de aditiv, încă din faza de producere a betonului. Acesta va bloca pătrunderea apei prin porii și capilaritățile betonului printr-un proces continuu de cristalizare. Substanțele din HYSEAL Concentrate rămân active în matricea betonului pe întreaga durată de viață a construcției și cristalizează de fiecare dată când intră în contact cu apa sau cu umiditatea.

HYSEAL Concentrate asigură o hidroizolare eficientă și permanentă a betonului, protejând structura construcției – atât betonul, cât și armătura – de acțiunea distructivă a apei.

Etapa II

Bentobar+

Etanșarea rosturilor de turnare

Etanșarea rosturilor de turnare (rosturi tehnologice) se realizează prin montarea unui profil hidrofil Bentobar+. Cordonul expandabil Bentobar+ se utilizează atât pentru etanșarea rosturilor de turnare orizontale, cât și a celor verticale. Dimensiunea mare (20 x 25 mm), precum și capacitatea de expandare de până la 400% fac din Bentobar+ soluția perfectă și eficace pentru etanșarea rosturilor de turnare.

Montajul Bentobar+ pe suprafața rosturilor de turnare se poate face:

  • prin fixarea acestuia cu cuie de beton, aplicate din 20 în 20 de centimetri;

      sau

  • cu ajutorul Adezivului de fixare BeSealed și a Grilajului de Protecție, care asigură o montare corespunzătoare și eficientă.

Pe suprafața rosturilor verticale de turnare, aplicarea Bentobar+ se face, obligatoriu, împreună cu Grilajul metalic de protecție.

În cazul în care se dorește asigurarea unei măsuri suplimentare de etanșare a rosturilor de turnare, se recomandă instalarea unui Furtun de injecție Spetec ITC. Dacă vor apărea infiltrații pe suprafața rostului de turnare, Furtunul de injecție Spetec ITC va permite etanșarea rapidă a acestora prin injectarea unor rășini hidrofobe.

Etapa III

Sealing PLUG +  Sealing UFO

Etanșarea golurilor de cofrare

Etanșarea găurilor de cofrare cu sistemul Sealing RING & Sealing PLUG, patentat de BeSealed, se face eficient și rapid, fără a necesita personal specializat. Exteriorul tuburilor de PVC se etanșează prin montarea profilelor Sealing RING sau Sealing UFO înainte de turnarea betonului, iar interiorul tuburilor de PVC se realizează prin montarea profilelor Sealing PLUG pe ambele capete ale tubului de PVC.

Radial Solutions